Cursus Houtdraaien

Basis cursus

U bent geïnteresseerd in de hobby houtdraaien en na het zien van al die Youtube filmpjes en wilt u graag verder kennismaken met deze mooie hobby. Ik ben een professionele houtdraaier die u graag verder wil helpen. 

Houtdraaien is een fantastische en plezierige hobby. Het geeft voldoening om steeds mooiere werkstukken te creëren, je grenzen te verleggen en bewondering te ervaren. Werken met hout is een genot op zich, en houtdraaien is misschien wel de leukste vorm van houtbewerking. Het gaat zo moeiteloos dat het bijna geen energie kost.

Draaien tussen de centers

Natuurlijk is het belangrijk om dejuiste technieken te leren, want met de juiste technieken wordt het nog plezieriger. Anders kan het soms frustrerend zijn als je de gewenste vorm maar niet kunt maken, of wanneer er af en toe “ongelukjes” gebeuren met de draaibank, zoals het in het hout happen van de guts of een onverwachte beweging. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom ben je hier aan het juiste adres!

Schalen draaien voor gevorderden

Ook het slijpen van gereedschap is een heel belangrijk aspect bij het houtdraaien.Mede door mijn metaalachtergrond en de jarenlange ervaring met het ambachtelijk houtdraaien kan ik u alles over het slijpen en afwetten van draaigereedschap vertellen en leren.

Scroll naar boven